latinica  ћирилица
24/05/2017 |  16:07 ⇒ 25/05/2017 | 09:20 | Аутор: РТРС

Обуставе рада Аутобуске станице Пале још нису дале резултат (ВИДЕО)

Прошломјесечна обустава рада Аутобуске станице Пале, због незаконистости у области друмског превоза и појаве нерегистрованих превозника, није дала очекивани резултат.
Аутобуска станица Пале - Фото: klix.ba
Аутобуска станица ПалеФото: klix.ba

Због тога су принуђени да поново обуставе рад, јер надлежни до данас нису стали у крај дивљим превозницима, тврде у Аутобуској станици Пале.

Превозници тврде да више од 150 путничких комби возила свакодневно улази из сусједних земаља у БиХ и обавља нерегуларан превоз путника.

Избјегавају станичне услуге и, како кажу, отимају путнике. Регистровани превозници, у знак протеста, данас нису саобраћали.

- Нико од надлежних служби којима смо се обратили није нас контактирао након те једнодневе обуставе рада. Свима је добро познато гдје су та мјеста гдје одсједају ти превозници, која су возила...Имамо закон о друмском саобраћају који прописује казну од 1.000 до 3.000 марака, наводи Његош Пољаковић, директор предузећа “Станишић“.

У градским службама тврде да су упознати са овом проблематиком и да ће се убрзо рјешавати питање нелегалног превоза.

Небоиша Џебо, начелник Одјељења за саобраћај и стамбено-комуналне послове, каже да је град покренуо једну инцијативу да се одржи састанак са свим институцијама да би се ријешио овај проблем.

- Видјећемо какви ће бити закључци тог састанка . Морају се укључити све институције од граничне службе преко министарстава до инспектората, наше службе...Мислим да ће се на крају тај проблем моћи ријешити, оптимиста је Драган Цвјетић, начелник Одјељења за инспекцијске послове града Источно Сарајево.

Док чекају рјешење, радници и управа Аутобуске станице Пале, поред данашњег, заказали су још један једнодневни штрајк за суботу, 30. маја.