latinica  ћирилица
23/05/2017 |  15:19 ⇒ 17:02 | Аутор: РТРС

Шаровић: Продаја ОЦ Јахорина лоша одлука

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић изјавио је да је "продаја Олимпијског центра Јахорина лоша и закашњела одлука Владе Републике Српске".
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

- Влада Српске је својевремено у Олимпијски центар уложила 46 милиона КМ и сада се он продаје у дијеловима, што је признање да овај пројекат ревитализације важног туристичког центра није успио - рекао је Шаровић у Сарајеву.

Према његовом мишљењу, Олимпијски центар је требало продавати прије улагања, ако га је уопште требало продавати, јер је питање да ли ће се за његову продају вратити средства која су уложена.

Говорећи о питањима арбитража које чекају БиХ, а односе се на хидроцентралу на Врбасу и Термоелектране Угљевик, Шаровић је рекао да су оне у почетној фази, те да је логично да онај који тужи, тај свој одштетни захтјев подиже како би могао евентуално касније, поравнањем или у самом арбитражном поступку, да дође до одштетних захтјева за које мисле да су стварни.

- Нису само ове арбитраже у питању. Хрватска Електропривреда поднијела је захтјев за добровољно поравнање за Термоелектрану Гацко. То је озбиљно и забрињавајуће питање за институције БиХ и Владу Републике Српске које ће врло брзо доћи на ред -,истакао је Шаровић.

Он сматра да су неке арбитраже могле да се избјегну, као што је она везана за термоелектрану Угљевик, јер је, како је рекао, судски поступак требало завршити прије више година у Републици Српској.

- Да је судски поступак завршен у Српској, у надлежним правосудним институцијама у БиХ вјероватно не би ни дошло до питања арбитраже, као ни захтјева за одштету од 1,5 милијарди КМ - закључио је Шаровић.

Извор: СРНА