latinica  ћирилица
23/05/2017 |  09:23 ⇒ 11:46 | Аутор: РТРС

Лондон- Пронађен сумњив пакет на станици, појачана безбједност у многим државама

Британска полиција затворила лондонску аутобуску станицу "Викторија" и околне улице након што је пронађен сумњив пакет, јавио је Би-Би-Си.
Британска полиција - Фото: АП
Британска полицијаФото: АП

"У току је провјера сумњивог пакета", рекао је портпарол полиције Лондона.

Би-Би-Си јавља да су затворене све улице које воде ка Бакингемској палати.

Улице су затворене након терористичког напада у Манчестеру у којем су погинуле 22 особе.

ФИЛИП: ОПРЕЗНО ПОСЛИЈЕ НАПАДА У МАНЧЕСТЕРУ

Француски премијер Едуар Филип позвао је данас француске грађане да буду на опрезу послије самоубилачког напада на концерту у Манчестеру, који је описао као "ужасан злочин".

"Поново се догодио најкукавичкији облик тероризма од свих - као у Паризу прије више од годину дана - на концерту", саопштио је Филип, подсјећајући на напад на концертну салу Батаклан у новембру 2015. године.

Он је позвао држављане Француске да буду на опрезу, пошто и даље постоји непосредна пријетња.

ИНСТРУКЦИЈЕ У ВЕЗИ СА МЈЕРАМА БЕЗБЈЕДНОСТИ

Француска Влада дала је инструкције организаторима спортских и културних догађаја у земљи у вези са мјерама безбједности након напада у Манчестеру, рекао је француски министар унутрашњих послова Жерар Коломб /Gerard Collomb/.

"Влада је дала одређене инструкције организаторима спортских и културних догађаја да бисмо заштитили наше грађане", рекао је Коломб.

Он је рекао да ће упута Владе бити прослијеђена свим шефовима полиције.

Предсједник Емануел Макрон разговараће данас са британским премијером Терезом Меј, рекао је извор из кабинета предсједника.

ПОЈАЧАНЕ МЈЕРЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ У ДРЖАВИ ЊУЈОРК

Гувернер америчке државе Њујорк Ендру Куомо упутио је изразе саучешћа након бомбашког напада у британском граду Манчестеру у коме су погинуле 22 особе.

Он је рекао да ће мјере безбједности бити појачане на неким локацијама у држави Њујорк.

"Ужаснут сам страшном експлозијом у Манчестеру. Полиција ће из предострожности појачати мјере безбједности и патроле", написао је Куомо на "Твитеру".

ЈУНКЕР: ЗАЈЕДНО ЋЕМО СЕ БОРИТИ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

Предсједник Европске комисије Жан-Клод Јункер саопштио је данас да ће "кукавични напад" у Манчестеру само ојачати заједничку посвећеност борби против починилаца таквих дјела.

Јункер је изразио саучешће премијеру Терези Меј и британском народу поводом погибије 22 људи у самоубилачком бомбашком нападу на синоћњем концерту у "Манчестерској арени".

"Тужан сам када помислим да је тероризам још једном покушао да унесе страх тамо гдје треба да буде радост и да посије подјеле тамо гдје млади људи и породице треба заједно да славе", рекао је предсједник Европске комисије.


Извор: Агенције