latinica  ћирилица
21/05/2017 |  09:32 | Аутор: РТРС

Данијелсон о европским интеграцијама са представницима БиХ и Српске

Генерални директор Дирекције Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Кристијан Данијелсон сутра ће у Сарајеву разговарати са званичницима БиХ о процесу еропских интеграција и реформама које је потребно предузети на том путу, а о истој теми говориће и у уторак, 23. маја, у Бањалуци.
Кристијан Данијелсон - Фото: СРНА
Кристијан ДанијелсонФото: СРНА

Данијелсон ће се сутра у Сарајеву обратити учесницима конференције "Сарајево бизнис форум 2017", а потом састати са члановима Предсједништва БиХ, најављено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Предвиђен је и састанак са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем и његовим замјеницима Мирком Шаровићем и Вјекославом Бевандом. По завршетку састанка Данијелсон и Звиздић даће изјаве новинарима.

У току боравка у Сарајеву Данијелсон ће отоворити постројење за пречишћавање отпадних вода у Бутилима, у чију је обнову ЕУ уложила 13 милиона евра.

У уторак, 23. маја, Данијелсон ће посјетити Бањалуку, гдје ће се прво састати са предсједником Владе Републике Српске Жељком Цвијановићем, а потом и предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, наводе из Делегације ЕУ у БиХ.

Данијелсон ће у Бањалуци присуствовати конференцији којом се званично обиљежава почетак твининг лајт пројекта који финансира ЕУ "Подршка административним структурама за послове интеграције у ЕУ парламента БиХ", након чијег су завршетка предвиђене изјаве за медије.

Извор: Срна