latinica  ћирилица
21/05/2017 |  09:27 | Аутор: РТРС

Кан: Узбуна због сумњивог предмета, данас на програму "Реквијем за госпођу Ј."

На 70. Канском фестивалу више узбуђења него што је планирано. Најприје је прекинута пројекција филма “Окја“.
Кански фестивал - Фото: ТАНЈУГ
Кански фестивалФото: ТАНЈУГ

Публика је негодовала јер је америчка компанија “Нетфликс“ одбила да филм приказује у француским биоскопима. Потом је публика накратко евакуисана због сумњивог предмета за који се посумњало да је бомба. Вечерас ће на програму бити остварење “Реквијем за госпођу Ј.“ српског редитеља Бојана Вулетића.

Због сумњивог предмета за који се посумњало да је бомба накратко је била евакуисана публика на филмском фестивалу у Кану, преноси Танјуг.

Наиме, присутнима на пројекцији у Кану, у суботу увече, речено је да одмах напусте салу, али је новинарима касније речено да сумњиви предмет није опасан, јавља АП. Након паузе од пола сата пројекција је настављена.

Француска је под ванредним стањем од 2015. године након екстремистичких напада у Паризу у којима је погинуло 130 особа.

Јубиларно, 70. издање Фестивала у Кану почело је у сриједу увече и траје дио 28. маја. За престижну Златну палму у трци је 19 филмова, а вечерас ће ван такмичарског програма бити приказан филм Реквијем за госпођу Ј. Бојана Вулетића.

Филм ће бити приказан у оквиру програма АЦИД ТРИП на којем је већ приказано пет кратких остварења из Србије и дугометражно остварење Влажност Николе Љуце.

Филмски центар Србије навео је раније да ће током фестивала бити потписан и уговор о сарадњи Француске и Србије и приказано неколико дугометражних остварења, међу којима Скупљачи перја Александра Петровића, који је 1967. у Кану освојио Гран-при жирија.

Извор: Агенције