latinica  ћирилица
19/05/2017 |  15:36 ⇒ 15:53 | Аутор: РТРС

Зворник: Трећи Сусрети комуналних полицајаца

У Зворнику је данас одржан трећи Сусрет комуналних полицајаца који је окупио око 70 комуналних полицајаца из 28 градова и општина Републике Српске.
Зворник - трећи Сусрет комуналних полицајаца - Фото: СРНА
Зворник - трећи Сусрет комуналних полицајацаФото: СРНА

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић истакао је да је сјајна иницијатива да се комунална полиција Републике Српске окупља и да размјењује искуства у свом раду.

"То је врло озбиљан и одговоран посао, који на овим просторима, бар тако мислим, није заживио у пуном капацитету", рекао је Стевановић, обраћајући се учесницима сусрета.

Он је оцијенио да је добро што се комунална полиција дружи, што има контакте јер из тога произилазе и неки закључци о правима и обавезама за које се треба борити, што свакако доприносе квалитету рада у овој области.

Стевановић је пожелио комуналним полицајцима успјешан сусрет и пријатан боравак у Зворнику.

Начелник Комуналне полиција града Зворника Горан Писић нагласио је да је основни разлог ових сусрета размјена искустава из праксе.

"Износимо проблеме који нас муче у току нашег рада, а који су оправдани и реални, и са којима, када их уоквиримо у приједлоге, идемо ка Министартву управе и локалне самоуправе Републике Српске да их разматра и да их ставља у законске прописе који су важећи за рад комуналне полиције", рекао је Писић.

Он је истакао да ће, осим размјене искустава и изношења одређених примједби, сугестија и приједлога за одговорнији рад комуналне полиције, бити простора и за дружење.

Треће сусрете комуналних полицајаца Републике Српске организовала је комунална полиција града Зворника у оквиру обиљежавања 21. маја – Дана града Зворника.

Покровитељ ових сусрета је Градска управа Зворник и локални привредни субјекти.

Извор: СРНА