latinica  ћирилица
15/05/2017 |  19:40 | Аутор: РТРС

Невријеме захватило Градачац - Гром убио радника Електродистрибуције

Нешто послије 14 часова дошло је до обилних кишних падавина и пљускова на територији општине Градачац, па је због наглог слијевања воде са брда дошло до повећања бујичних потока који су поплавили коловозе и изазвале сметње у одвијању саобраћаја.

Ради се о брдовито-брежуљкастом терену и сва вода слијева се на магистралну саобраћајницу Градачац – Орманица, гдје је један аутомобил остао поплављен насред цесте. Неколико стотина метара од овог мјеста дошло је до потпуне обуставе саобраћаја на регионалној саобраћајници Срнице - Грачаница.

Очекује се да се вода повуче до ноћних сати јер киша је престала. Пријављено је и да је неколико објеката поплављено у овом подручју. Поплаве нису једини проблем који је погодио општину Грачаница. Усљед невремена било је удара громова а један од њих погодио је кућу у Срницама Доњим, која се запалила тако да је у току интервенција ватрогасаца.

Према информацијама из Цивилне заштите, није било повријеђених, јер је жена која ту живи срећом била у приземљу куће. Невријеме је прво захватило Грачаницу, неколико мјесних заједница, а онда је тај облак наставио кретање према Градачцу и наставио је према Пелагићеву и Брчко Дистрикту, тако да би се и у тим подручјима могла очекивати слична ситуација.

Гром убио радника Електродистрибуције

Приликом извођења радова на трафостаници у насељу Камбери код Градачца од удара грома погинуо је А. Х. (59) радник ектродистрибуције Градачац. Тијело страдалог превезено је у градачачки Дом здравља, а службеници ПУ Градачац врше увиђај о околностима његове погибије. Око 15 сати у насељу Доње Срнице, општина Градачац, приликом удара грома запаљена је породична кућа старице Паје Митровић. Пожар, у којем је потпуно уништена једна просторије а остале оштећене, угасили су припадници Ватрогасне једнице Градачац.

Извор: Независне/Фактор/Фена