latinica  ћирилица
15/05/2017 |  16:17 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

У Требињу централно обиљежавање Дана породице (ВИДЕО)

Централна манифестација поводом Међународног дан породице организована је ове године у Требињу.
Требиње - дјеца - Фото: РТРС
Требиње - дјецаФото: РТРС

Поводом Дана породице поручено је да један од највећих проблема са којима се сусреће друштво пад наталитета. Тај проблем има 15 до 20 одсто брачних парова у Српској. У ресорном министарству кажу да подржавају породицу различитим видовима финансијске помоћи. Међународни дан породице обиљежен је пригодном изложбом ликовних радова о теми "Моја породица", чији су аутори дјеца која бораве у предшколским установама у Републици Српској.

На конкурс о теми "Моја породица" стигло је 700 радова из 29 вртића из Републике Српске. Првонаграђена Јана Дунђеровић из вртића "Будућност" из Билеће добила је 1.000 марака.

Јанина мајка Мирјана Дунђеровић каже да је веома радује што су дјеца њихову породицу доживјели као хармоничну, те је тако представили на цртежу.

Другонаграђена је Ана Недић из вртића "Мајка Југовић" из Добоја, а трећа награда припала је Ањи Стјепановић из вртића "Радост" из Братунца. Својим наступима, манифестацију у Требињу увеличала су дјеца вртића "Наша радост" и ученици Средње музичке школе из Требиња.

Међународни дан породице прилика је да се укаже на њен значај, као и на важност васпитања и образовања дјеце.

- Ове године смо се одлучили за Требиње. Ово је велик и прелијеп град и желимо да напредује. Важно је да се говори о породици, да се подигне свијест у друштву о значају породице и ми данас желимо да укажемо на то - нагласила је Јасдмина Давидовић, министарка породице, омладине и спорта Републике Српске.

Министарка је посјетила породилишта у Требињу и Невесињу и уручила пригодне поклоне бебама и мајкама које бораве у овим установама.