latinica  ћирилица
30/04/2017 |  14:21 | Аутор: РТРС

Пјонгјанг пријети потапањем америчке подморнице

Сјеверна Кореја запријетила је да ће потопити америчку подморницу на нуклеарни погон "Мичиген" која је у водама Јужне Кореје.
Америчка подморница (Фото: Wikipedia/US Navy Photo/Released) -
Америчка подморница (Фото: Wikipedia/US Navy Photo/Released)

"Оног тренутка када се подморница 'Мичиген' и мало помјери, биће суочена са ужасном судбином да постане подводни дух који не може на површину. Намјера постављања подморнице на нуклеарни погон код вода Корејског полуострва када је у регион стигла и борбена група са носачем авиона је даље јачања војних пријетњи према Сјеверној Кореји", наводи се на пропагандној интернет страници "Урминзокири".

На пропагандној интернет страници Сјеверне Кореје истиче се да "без обзира да ли је у питању подморница или носач авиона на нуклеарни погон, биће претворени у отпад пред непобједивом војном снагом Пјонганга".

Борбена група предвођена носачем авиона "Карл Вилсон" почела је данас вјежбе са морнарицом Јужне Кореје након окончања маневара са јапанским поморским снагама.

"Распоређење носача авиона је безобзирна акција ратних манијака с циљем покретања опасног нуклеарног рата", наводи се у коментару листа "Родонг Синмун" владајуће Радничке партије Сјеверне Кореје.

Сјеверна Кореја је јуче извршила нову ракетну пробу али су амерички и јужнокорејски званичници изјавили су да је била неуспјешна.

Извор: СРНА