latinica  ћирилица
30/04/2017 |  11:59 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Апел за помоћ Сњежани Башевић из Сокоца (ВИДЕО)

Годинама је помагала другима, сада је потребно да сви заједно помогнемо њој. Сњежани Башевић из Сокоца неопходна је трансплантација бубрега која би се обавила Француској, али за то је потребно најмање 40.000 евра.
Сњежана Башевић - Фото: РТРС
Сњежана БашевићФото: РТРС

А породица нема тај новац. Покажимо хуманост – помозимо хуманитарки.

Оснивач је Удружења лица са посебним потребама "Подршка". Годинама је несебично бринула о својим штићеницима, међу којима је и 70 дјеце са потешкоћама у развоју. Даривала им и своје вријеме и свој новац. И не само њима. Гдје год и коме год је помоћ била потребна. Но, живот јој није узвратио истом мјером. Урођену обострану полицистозу бубрега, Сњежана и њен покојни брат наслиједили су од мајке. И без мајчине љубави још као дјеца остали.

- Панично сам се увијек бојала и одгађала ту дијализу годинама јер ми је мајка рано умрла у 39-ој години и успјела је само 2-3 године ићи на дијализу, није могла дуже, прича Сњежана.

Сњежана већ двије године иде на хемодијализу! Три пута седмично! Но проблеми са крвним судовима и пуцање артерије, додатно компликују њено стање. И озбиљно пријете. Зато је једини спас за Сњежану трансплантација бубрега. А живих сродника за донорство, нема! Шансу јој пружа клиника у Француској. Но услов је, наравно, новац!

- Најхитнија ми је та прва половина средстава која би требала што прије да прикупим да би могла да ме ставе на ту листу, истиче Сњежана.

За помоћ која Сњежани Башевић живот значи, а њеним штићеницима опстанак доброчинитеља, код НЛБ банке отворени су рачуни. Од 1. маја у функцији је и МТЕЛов хуманитарни број 1413. Хоћемо ли сви реаговати и помоћи - њој која је помагала свима! И још то чини кад и колико може!