latinica  ћирилица
24/04/2017 |  16:27 | Аутор: РТРС

Пандуревић: СДС ће наставити да штити интерес народа Српске

Шеф Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић саопштила је да ће се СДС свим демократским средствима трудити да не дође до повећања цијене горива, као и да сачува надлежности Републике Српске и не дозволи усвајање Закона о осигурању депозита.
Александра Пандуревић - Фото: СРНА
Александра ПандуревићФото: СРНА

Поводом интервјуа шеф Клуба посланика СНСД-а у парламенту БиХ Сташе Кошарца за "Глас Српске" у коме је, између осталог, навео да је циљ СДС-а и Савеза за промјене био да, користећи позиције у власти у заједничким институцијама, направе што већу штету Српској, Пандуревићева је навела да Кошарац "безобразно народу Републике Српске покушава рећи да не вјерују својим очима него њему" и поручила да му је боље да се, како каже, поклопи ушима и ћути.

Она је поручила да ће СДС наставити да штити интерес народа Српске, те да га Кошарац, који, како је навела, послушно прати њему до јуче мрског Шефика Џаферовића из СДА, неће присилити да промијени мишљење о повећању цијене горива.

"Трудићемо се свим демократским средствима да наш народ спасимо и од повећања цијена, али и да сачувамо надлежности Републике Српске и не дозволимо усвајање Закона о осигурању депозита којим се преносе надлежности са Српске на БиХ", навела је Пандуревићева у саопштењу.

Она је поручила да СДС, за разлику од Кошарца, никада неће подржати умањење дејтонских надлежности Републике Српске и да ће се "увијек борити против квази-патриота који бесрамно пљачкају народ".

Пандуревићева тврди да је у Српској у току "мафијашки обрачун унутар СНСД-а због грабежи посљедњих природних ресурса".

"На Сокоцу би, Кошарчеви пулени, Мирко Чоловић и Рајко Булајић да наставе пљачку `Шума Републике Српске`, против чега се побунила струја Милана Јоловића против кога је пак гененерални секретар СНСД-а Лука Петровић и фракција СНСД-а из Источног Сарајева окупљена око Кошарца", навела је Пандуревићева.

Она тврди да је "битка око отимачине `Љубије` тек почела" и да се на њој "сукобљава владајућа коалиција", што је, како каже, непознато само Кошарцу.

Извор: Срна