latinica  ћирилица
24/04/2017 |  11:03 | Аутор: РТРС

Зотов: Објективно сагледати чињенице у вези са понудом о куповини "Љубије"

Директор "Израел инвестмент групе Балкан” /ИИГ/ Евгениј Зотов очекује од посланика да на сутрашњој сједници Народне скупштине Републике Српске "ураде свој посао" и објективно процијене све чињенице у вези са понудом те компаније за куповину државног капитала у Рудницима жељезне руде /РЖР/ "Љубија".
Евгениј Зотов - Фото: РТРС
Евгениј ЗотовФото: РТРС

"Ми смо као инвеститори урадили све што је потребно. Рекли смо свој став јавности и надам се да ће посланици објективно процијенити све чињенице о нашој понуди", рекао је Зотов Срни.

Он је подржао изјаву министра индустрије, енергетике и рударства Српске Петра Ђокића да РЖР "Љубија" није питање коалиције или скупштине, већ развоја Српске и индустрије жељезне руде.

Зотов је рекао да неки политичари отворено говоре да желе да искористе случај Љубија за своје политичке циљеве.

"То је прљаво. Не мисле на економију и индустрију у Љубији и Приједору, већ само на своје интересе", навео је Зотов.

Он је додао да становништво Љубије, у којој се живи веома сиромашно, очекује развој, због чега је потребно ефикасно искористити тамошње ресурсе Републике Српске.

"Ако Народна скупштина прихвати нашу понуду, лично планирам да живим у Љубији, а не у Бањалуци или негдје друго. Треба бити тамо гдје креће развој, а осим у рударење, спремни смо да улажемо и у инфраструктуру Љубије и града Приједора", поручио је Зотов.

Влада Српске раније је донијела одлуку о продаји 64,99 одсто акција РЖР "Љубија" компанији "Израел инвестмент група" за 92 милиона КМ.

Извор: СРНА