latinica  ћирилица
24/04/2017 |  10:49 ⇒ 10:53 | Аутор: РТРС

Котор Варош: Обиљежавање Дана општине

У Котор Варошу данас су у оквиру обиљежавања Дана општине положени вијенци на спомен-костурницу погинулих бораца НОР-а и спомен–обиљежје погинулим борцима у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.
Котор Варош - Фото: РТРС
Котор ВарошФото: РТРС

Вијенце су на спомен-обиљежја положили, између осталих, начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и замјеник начелника општине Младен Тривуновић.

"Наша трајна обавеза је да гајимо сјећање на погинуле борце и да водимо сталну бригу о њиховим породицама", истакао је Сакан и додао да је један од приоритета у наредном периоду реконструкција спомен-костурнице борцима погинулим у НОР-у.

Након одавања поште погинулим борцима НОР-а, предсједник општинске организације СУБНОР-а Јово Трњак рекао је да је 24. април, када је прије 72 године ослобођен Котор Варош, један од најзначајних датума у историји те општине.

Трњак је изразио наду да ће спомен-костурница у наредном периоду бити реконструисана и апеловао да институције помогну у рјешавању овог проблема.

Вијенце на спомен-обиљежје борцима погинулим у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату положиле су делегације општине Котор Варош и општинске Борачке организације.

Предсједник Борачке организације општине Котор Варош Госто Тривуновић честитао је борцима са подручја општине данашњи празник.

"Република Српска је једини гарант останка српског народа и због тога треба његовати сјећање на борце погинуле у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату", истакао је Тривуновић.

Парастос за 305 бораца са подручја ове општине који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату служио је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић.

Извор: Срна