latinica  ћирилица
20/04/2017 |  15:58 | Аутор: РТРС

Радојичић: Комисија разматра понуду за стратешког партнера

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да је задовољан понудом конзорцијума седам компанија за стратешког партнера за изградњу топлане на дрвну сјечку, коју тренутно разматра надлежна градска комисија.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

"Ријеч је о ономе што смо и тражили, а то је понуда за изградњу нове толане на биомасу, капацитета минимално 50 мегавата, процијењене инвестиције од око 30 милиона КМ, са учешћем града испод 49 одсто", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да комисија прегледа прилично обимну документацију конзорцијума који предводи групација ИЕЕ.

"У конзорцијуму је још неколико предузећа, укључујући 'Петрол' из Љубљане, 'Радис' из Источног Сарајева, затим компаније из Брчког, Београда, те Институт за грађевинарство из Бањалуке", навео је Радојичић.

Он је поновио да Комисија провјерава комплетност понуде, која би требало да укључује техничку спецификацију, бизнис план, доказе о пословној способности, те о кадровској испуњености услова.

"Осим ове понуде, стигла су и три писма компанија из Србије, Словеније и Литваније, у којима су изразиле интересовање за посао, али нису послале никакву пратећу документацију, тако да нису комплетне", рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, није реално очекивати да некомплетне понуде буду размотрене.

"Тражили смо комплетан бизнис план и техничку документацију, те спремност да у пројектовање и изградњу започну већ сутра, јер је наша жеља да се, такорећи, за мјесец дана закопају темељи", рекао је Радојичић.

Извор: Срна