latinica  ћирилица
20/04/2017 |  13:22 ⇒ 15:24 | Аутор: РТРС

Бинго купио тузланску Диту

Компанија Бинго купила је фабрику детерџената Дита у Тузли за скоро осам милиона КМ, потврдио је за сарајевске медије Сенад Џамбић, оснивач и директор тузланског гиганта ове компаније.
Тржни центар у Мостару (извор: Независне) -
Тржни центар у Мостару (извор: Независне)

- Купили смо Диту, за осам милиона марака. Банке су дале добре дисконте, а радницима Дите у потпуности ће се повезати радни стаж и добиће осам задњих плата по Закону о стечају - рекао је Џамбић.

Компанија Бинго доставила је писмо намјере и понуду за куповину тузланске фабрике осми пут, што је јучер прихваћено на Одбору повјерилаца.

Производња у овом пријератном тузланском гиганту Дита покренута је прије двије године захваљујући, прије свега, великој упорности радника. Радници су самоиницијативно покренули мјешалице, убацили сировине које им је омогућила компанија Бинго, те почели производњу четири некада надалеко позната производа.

Производни асортиман се ширио, а данас, двије године касније, Дита је на тржиште лансирала све производе који су некада били саставни дио сваког домаћинства у Босни и Херцеговини.

Осим већ познатих производа, радници су почели и производњу посебног детерџента под називом "Супер Диш" за Оружане снаге БиХ.

У прошлој години, Дита је остварила промет у износу од близу четири милиона марака, што је било сасвим довољно да се покрију директни трошкови радне снаге, добављача и слично.

Ова фабрика детерџената тренутно упошљава близу 75 радника.

Извор: Аваз.ба