latinica  ћирилица
18/04/2017 |  15:50 ⇒ 21:55 | Аутор: РТРС

Остоја Вуковић најбољи бањалучки ватрогасац за прошлу годину (ВИДЕО)

Остоја Вуковић најбољи је бањалучки ватрогасац за прошлу годину. Градоначелник Игор Радојичић уручио му је признање, током посјете Ватрогасној јединици у Лазареву.
Остоја Вуковић - Фото: РТРС
Остоја ВуковићФото: РТРС

Од 1983. године када је почео да ради, Остоја Вуковић био је ангажован на свим најтежим интервенцијама на подручју Бањалуке. Награда коју је данас добио, каже, доказ је доброг и преданог рада.

"Ни једна интервенција није иста поготово ако се ради о људским животима. Нисам напоменуо интервенцију која ме дотакла највише икада сам спасавао фдијете са заглављеним рукама у лифту то је најтежа моја интервенција тада", истакао је Вуковић.

Градоначелник је имао прилику да се увјери у спремност и опремљеност ватрогасне јединице у бањалучком насељу Лазарево.

"Она је кадровски већ довољно оспособљена. Биће потребно и за неком попуном  у наредном периоду, али што се градске управе тиче ми са своје стране чинимо све на ономе што би се могло назвати превентивом опремањем и припремањем", истакао је Радојичић.

"Један дио је стигао прије мјесец дана. То је возило са теренске интервенције које се налази испред" рекао је шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун.

Ватрогасна бригада Бањалуке има 92 члана, који су смјештени на три локације, а годишње забиљеже неколико стотина интервенција.