latinica  ћирилица
17/04/2017 |  16:55 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Бијељина: Проблеми са јавним чесмама (ВИДЕО)

Велике температурне осцилације, уз изненадне вреле дане, овог прољећа навеле су бројне грађане да потраже освјежење на јавним чесмама, али нажалост ниједна јавна чесма у Бијељини, осим у Дому здравља, није у функцији.
Бијељина - јавне чесме - Фото: РТРС
Бијељина - јавне чесмеФото: РТРС

Привремене чесме које поставља градски водовод још не раде, а не ради ни једина стална јавна чесма на Тргу Ђенерала Драже Михајловића. Надлежни до почетка љета не намјеравају да ријеше овај проблем.

За резлику од већине других градова који у центру имају јавне чесме, у Бијељини нема бесплатне воде за пиће за грађане и госте.Ово је посебан проблем за дјецу, и рекреативне спортисте који вјежбају и пјешаче у градском парку, гдје ни прошлог љета није било воде за пиће .

Водовод планира да оспособи чесму у парку, и постави три монтажне чесме на Тргу Краља Петра првог Карађорђевића, али тек са почетком љета.

"Предвиђено је да то буде у јуну, јулу и августу, та три најтоплија мјесеца у години и сва вода која се потроши на тим чесмама АД Водовод и канализација Бијељина, као друштвено одговорна фирма дарује својим суграђанима", рекао је портпарол АД "Водовод и канализација" Стојадин Кнежевић.

Прије неколико година у Бијељини је на Тргу Генерала Драже Михајловића направљена јавна часема , али ни она не ради

"Уколико се укаже потреба у складу са техничким могућностима Градска управа ће у сарадњи са АД Водовод и канализација поставити чесме и на неким другим локацијама" каже шеф Одсјека за стамбено-комуналне послове Града Бијељина Стојан Јововић.

Надлежни процјењују да јавне чесме треба да буду у функцији искључиво током љетних мјесеци, па грађани од почетка септембра до краја маја за воду морају да се снађу на неки други начин.