latinica  ћирилица
17/04/2017 |  16:32 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Требиње: Предвиђена комплетна реконструкција Дома пензионера (ВИДЕО)

Требињски Дом пензионера овога љета требало би да постане велико градилиште. Због дотрајалости унутрашњих инсталација и екстеријера, предвиђена је комплетна реконструкција објекта.
Требиње - Дом пензионера - Фото: РТРС
Требиње - Дом пензионераФото: РТРС

Финансираће је Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске, кроз пројекат распуштања колективних центара и алтернативног смјештаја.

Послије више од четердесет година од изградње и употребе у различите сврхе, материјали и инсталације су дотрајали. Комплетну рекоснтрукцију претрпјеће више од шест хиљада квадратних метара крова, отвори, фасада, водоводне, канализационе и машинске инсталације.

"Сигуран сам да ће половином љета ово бити градилиште. Поремећаја неког комфора или боравка корисника неће бити, неће осјетити ванредну ситуацију", рекао је директор ЈУ Дом пензионера Требиње Рајко Ћапин.

Више од стотину станара, у Требиње су стигли из различитих дијелова Републике Српске и Федерације БиХ, Црне Горе и Хрватске. У Дому су нашли друштво и хоби.

Стручним елаборатом, предвиђено је да Дом пензионера, који је у надлежности Министарства за рад и борачко-инвалидску заштиту, добије додатне смјештајне капацитете и нову лепезу услуга. Новац је обезбиједила Централно-европска банка, а укупна вриједност радова, износиће око два милиона марака. 

"Финансираће Министарство за избјеглице и расељена лица, у пројекту ЦЕБ2, и са те стране новац је у потпуности обезбијеђен, а на нама је да сачекамо да радови скоро крену", додао је Ћапин.

Смјештај у Дому пензионера, нашло је више од двадесет лица, која су у ингеренцији Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске.