latinica  ћирилица
16/04/2017 |  16:45 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Малобројни сарајевски и расељени Срби обиљежили Васкрс (ВИДЕО)

На највећи православни празник вјерници су се окупили у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву. Уз саслужење свештенства, васкршњу литургију служио је архимандрит Лазар Лазаревић.
Сарајево- Васкршња литургија - Фото: РТРС
Сарајево- Васкршња литургијаФото: РТРС

Окупљени у Саборном храму, малобројни сарајевски и расељени Срби заједничком молитвом прославили су празник Христовог васкрснућа, празник побједе живота над смрћу.

Долазак на васкршњу литургију у храм Рођења Пресвете Богородице, била је и остала традиција бројних српских породица које су током минулог рата избјегле из Сарајева и нови живот почеле у Источном Сарајеву.

Поруке вјерника из храма који је од друге половине 19. вијека стуб духовности, а данас и један од основних темеља саборности и опстанка малобројних сарајевских Срба и више су него јасне- Васкрс нам поручује да поштујемо себе, да поштујемо своје обичаје, да поштујемо своје комшије и да свима желимо срећу.

Вратимо се вјери у живот, вратимо се Васкрсењу - порука је васкршње посланице патријарха Иринеја. Порука са којом су прославу највећег хришћанског празника наставили у кругу породице и пријатеља.