latinica  ћирилица
23/03/2017 |  11:18 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили саучешће британској премијерки

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа премијеру Велике Британије Терези Меј, поводом терористичког напада у Лондону.
Застава Републике Српске - Фото: РТРС
Застава Републике СрпскеФото: РТРС

„Поводом страшног терористичког напада у Лондону у којем је живот изгубило пет људи, а више од 40 тешко повријеђено, у име грађана Републике Српске и своје лично име, упућујем Вама, британском народу и породицама страдалих изразе најдубљег саучешћа. 

Тероризам је и овај пут показао да је највећа пријетња свјетском миру и безбједности, урушавајући тековине цивилизацијског друштва и на најсуровији начин односећи животе невиних људи.

Ужаснути овим терористичким чином, Република Српска најоштрије осуђује овај терористички акт и у потпуности даје подршку глобалној борби против тероризма“, наведено је у телеграму саучешћа предсједника Републике Српске.

И предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа предсједници Владе Велике Британије.

Овај трагични догађај још једном је показао да је тероризам глобална пријетња и брутални удар на демократске принципе савременог свијета, наводи се у телеграму саучешћа.