latinica  ћирилица
22/03/2017 |  14:04 ⇒ 20:59 | Аутор: РТРС

Институције БиХ већ два дана у информатичком мраку (ВИДЕО)

Већ три дана немогуће је приступити интернет страницама Савјета министара, већине дирекција и БХ агенција. Нико од надлежних не жели пред камере. Не функционишу ни интерни сервери.
Савјет микнистар БиХ - портал - Фото: Screenshot
Савјет микнистар БиХ - порталФото: Screenshot

Адресе електронске поште институција БиХ су недоступне. Запослени немају услове за рад, а јавност је данима ускраћена за информације о раду институција БиХ.

Укуцате ли у интернет претраживач Савјет министара и покушате да отворите интернет страницу ове институције, појединих агенција и дирекција на нивоу БиХ, умјесто званичног портала извршне власти на нивоу БиХ, на монитору ће вам се показати обавјештење о квару.

И запослени у службама Савјета министара потврдили су нам да су сервери већ данима у квару. У квару су два уређаја која служе за хлађење опреме, а која омогућава рад сервера институција БиХ. Како сазнајемо, надлежне службе раде на отклањању кварова.

Незванично, набављена су два уређаја која хладе опрему потребну за рад сервера Савјета министара и пратећих агенција.

Занимљиво, оба су прегорјела истовремено. За све је надлежан генерални секретаријат Савјета министара, а генерални секретар Звонимир Култлеша није одговарао на наше позиве.

Како запослени немају приступ електронској пошти, а интернет странице нису у функцији, питање је како институције највише извршне власти у БиХ уопште функционишу.