latinica  ћирилица
21/03/2017 |  18:12 | Аутор: РТРС

У Бијељини промовисани студијски програми Универзитета у И. Сарајеву

Промотивна кампања "Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву" одржана је данас у Бијељини, која у шест средњих школа има 4.200 ученика.
Универзитет у И. Сарајеву - Фото: РТРС
Универзитет у И. СарајевуФото: РТРС

Промоцију студијских програма на 15 факултета и двије академије у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву чланови Уније студената одржали су ученицима завршних разреда у Пољопривредној и медицинској школи у Бијељини.

Будућим студентима су рекли да су значајна средства уложена у модернизацију лабораторија и ИТ опреме на Универзитету у Источном Сарајеву, чиме је омогућена практична примјена знања и дат замах развоју науке.

Промотивна кампања уписа на студијске програме првог циклуса студија Универзитета у Источном Сарајеву траје од 20. фебруара до 1. априла, а представници Уније студената Републике Српске, Универзитета и Студентског парламента Универзитета ће се у овом периоду обратити ученицима 39 средњих школа у 27 општина и градова у источном дијелу Републике Српске, као и дистрикта Брчко.

Циљ кампање је да се 9.000 ученика трећих и завршних четвртих разреда четвртог степена упозна о могућностима студирања на Универзитету у Источном Сарајеву и да се млади задрже у Републици Српској.

Извор: Срна