latinica  ћирилица
17/03/2017 |  16:49 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Дервента: Завршена реконструкција СШЦ "Михајло Пупин" (ВИДЕО)

Завршена је реконструкција и уређење Средњошколског центра "Михајло Пупин" у Дервенти. Уређење су финансирали донатори, ресорно министарставо и локална заједница. Средњошколци су добили и стоматолошку школску амбуланту.
Дервента: Завршена реконструкција СШЦ "Михајло Пупин" - Фото: РТРС
Дервента: Завршена реконструкција СШЦ "Михајло Пупин"Фото: РТРС

Окончањем реконструкције СШЦ "Михајло Пупин" добио је кровну конструкцију, фасаду са термо изолацијом, нову столарију и подове те комплетно уређен мокри чвор.

На тај начин створени су добри услови за рад наставника и школoвaње ученика.

Бранислав Видић, директор ЈУ СШЦ "Михајло Пупин" Дервента каже да је ово јако радостан дан за њихову школу, који су, како каже, очекивали 25 година.

"Америчка амбасада је уложила око 800.000 марака. Министарство финансија и општина Дервента и школа уложили су у 32 учионице око 100.000 марака", истакао је Милорад Симић, начелник општине Дервента.

У реконструисаној школи отворена је и стоматолошка амбуланта за ученике чији задатак је не само лијечење већ и превенција зуба. Финансирање су обезбиједили министарство здравља и Дом здравља Дервента.

"Директор Дома здравља је препознао потребу за превенцијом односно за раним откривањем болести зуба и одржавања оралне хигијене и на тај начин стоматологе учинио доступнијим овој школској популацији", рекао је Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Зорица Будишић, стоматолог, рекла је да ће радно вријеме амбуланте бити од 7 до 14 часова. Она је истакла да ће бити организовани систематски прегледи по школама, као и то да ће амбуланта служити и трудницама.

У току је и пројекат енергетске ефикасности који спроводи Средња стручна техничка школа, вриједан до 500.000 марака који финансирају министарства грађевинарства и просвјете уз помоћ локалне заједнице.