latinica  ћирилица
28/02/2017 |  21:13 ⇒ 21:31 | Аутор: РТРС

Пожар на Требевићу, страх од мина отежава гашење

Пожар је захватио већи дио шуме на планини Требевић, а ватрогасци имају проблем да приђу подручју захваћеном ватром због ризика од мина.
Пожар на Требевићу (Фото: faktor.ba) -
Пожар на Требевићу (Фото: faktor.ba)

Како је за "Н1" потврђено из Професионалне ватрогасне бригаде КС, ватрогасци су на мјесту догађаја, али гашење пожара много отежавају мине и вјетар.

"Екипе су на терену и на том мјесту се налази довољан број ватрогасаца, но с обзиром да је терен непровјерен, у контакту смо са Центром за уклањање мина БиХ", речено је у Ватрогасној бригади КС за "Н1".

Даље је наведено да су ватрогасци са стране објекта МУП-а пришли дијелу шуме у пламену, као и да би пожар био угашен за 20 минута, али понављају да је проблем што је тај дио терена био миниран, а такође и вјетар отежава гашење.

Портал "Фактор.ба" пише да је пожар избио на простору испод забавног парка “Суннyланд“, те да су ангажоване три екипе Професионалне ватрогасне бригаде Сарајево.

О насталој штети и узроцима пожара моћи ће се говорити тек када ватра буде угашена и када истражиоци буду у могућности да изврше увиђај.

За сада нису угрожени објекти.

Извор: Н1