latinica  ћирилица
28/02/2017 |  18:05 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

Раскол међу борцима у Добоју, предсједник БО поднио оставку (ВИДЕО)

Поново раскол мeђу борцима у Добоју. Пала је и оставка. Упућени тврде да је све посљедица лошег односа градске управе према борачкој популацији.
Градска борачка организација Добој - Фото: РТРС
Градска борачка организација ДобојФото: РТРС

Опструкција појединаца и маћехински однос градских власти везали су руке предсједнику Предсједништва БО Добоја. То су основни разлози неопозиве оставке Горана Сувајца.

"Извињавам се својим саборцима и свим борцима што нисмо успјели у нашим намјерама да бар почнемо изградњу споменика, да бар заталасамо поново причу о изласку из општина турског свијета", изјавио  је Сувајац.

Борачкој су искључени телефон и интернет, најављено је да ће остати и без струје, пореске обавезе расту, а градска управа престала је да им исплаћује траншу. Уз такве притиске и околности, појединци из Скупштине БО дуже од пет мјесеци не желе да сазову сједницу скупштине, што је Сувајцу кап која је прелила чашу.

"Имамо једну инструирану групу људи који покушавају из кафића да воде борачку организацију и да буду сива еминенција, што једноставно више није издрживо", нагласио је Сувајац.

Може сједница Скупштине, али тек кад посао заврши Суд части, каже предсједник ГБО Перо Тубић.

"Треба јасно да утврди да ли је било неких малверзација у задњих годину дана од како је Сувајац на мјесту предсједника. То је био једини захтјев -прво  да се то ријеши па да се онда сазове скупштина", истиче Тубић.

Познаваоци добојских прилика кажу да су сљедећи на удару Ветерани који су јуче због лошег односа према њима, закуцали на врата градске управе. И њима предвиђају да ће, или одустати од својих захтјева, или бити смијењени.

Сретко Букејловић, предсједник Ветерана Добоја, изјавио је да су Ветерани хтјели и хоће да буду партнер, а не послушници и, како је рекао, икебане у рјешавању борачких питања.

Сувајац се у немилости нашао након што је прогурао причу о градњи споменика погинулим борцима у градском парку, иако су појединци у борачкој, блиски владајућој структури, покушали да скрену причу у правцу који прижељкује градска управа.