latinica  ћирилица
28/02/2017 |  17:00 | Аутор: РТРС

"БиХ већ прилично касни са одговорима на упитник"

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је данас да БиХ већ прилично касни када је ријеч о припреми одговора на Упитник Европске комисије и да није сигуран да ће испунити задате рокове.
Упитник - Европска комисија - Фото: РТРС
Упитник - Европска комисијаФото: РТРС

Шаровић је новинарима након сједнице Савјета министара БиХ рекао да су фебруар и март предвиђени за усаглашавање одговора различитих нивоа власти у БиХ и да не зна разлоге због којих неки нивои нису доставили одговоре.

Он је истакао да је Министарство спољне трговине и економских односа БиХ своју обавезу завршило на вријеме и да мисли да су одговори коректни, те у складу са траженим стандардима.

"Слично су поступиле и моје колеге из Савјета министара БиХ", рекао је Шаровић.

Говорећи о предстојећој посјети високог представника ЕУ за спољну и безбједносну политику Федерике Могерини, Шаровић очекује да ће се она, вјероватно, интересовати о ситуацији у БиХ јер је све што се тренутно дешава добило снажан ехо и у Бриселу.

"Она долази у једном специфичном тренутку. Од нас ће очекивати одређене одговоре, а вјероватно ће и пренијети неке своје забринутости и дати препоруке властима у БиХ. Имаћемо шта да чујемо од Могеринијеве", рекао је Шаровић.

Он је најавио да ће наредне седмице у посјету БиХ доћи комесар за проширење ЕУ Јоханес Хан.

Извор: СРНА