latinica  ћирилица
28/02/2017 |  16:56 | Аутор: РТРС

Могеринијева у четвртак са представницима власти у БиХ

Високи представник ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Федерика Могерини састаће се у четвртак, 2. марта, са члановима Предсједништва БиХ, након чега ће се обратити студентима осам јавних универзитета у БиХ.
Федерика Могерини - Фото: РТРС
Федерика МогериниФото: РТРС

Састанак у Предсједништву БиХ заказан је у 9.30 часова, док ће сусрет са студентима бити одржан у згради Ректората Универзитета у Сарајеву у 10.30 часова, најављено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Могеринијева ће се у згради Парламента БиХ у 12.00 часова срести са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем и његовим замјеницима Мирком Шаровићем и Вјекославом Бевандом, као и са министром иностраних послова БиХ Игором Црнатком.

Након састанка, Могеринијева и Звиздић обратиће се новинарима у 12.45 часова.

Уочи посјете западном Балкану Могеринијева је изјавила да је за ЕУ кључни приоритет рад са овим регионом који се налази у срцу Европе.

"Желим да видим напредак на реформском путу сваког од партнера са западног Балкана, како би било омогућено да тај процес сигурно напредује. Регионална сарадња и добросусједски односи и даље остају веома важни", поручила је Могеринијева.

Извор: СРНА