latinica  ћирилица
28/02/2017 |  16:25 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Брчко: Привредници Дистрикта о малој бризи локалне власти за привреднике (ВИДЕО)

Привредници дистрикта Брчко, кроз измирење пореских обавеза, пуне Буџет дистрикта и тако омогућују финансирање рада свих његових институција. Међутим, истичу да од стране законодавне и извршне власти немају слуха за привредне проблеме, али ни подршку.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

У Брчком већ одвано нема нових инвестиција, како домаћих привредника али ни страних. Разлог је истичу привредници, лоша ситуација и немар, оних који треба да креирају привредни амбијент.

"Просто да нема никаквог слуха, они не чују ни једну ријеч од привредника, раде по неком свом шаблону, тако да данас смо констатовали да морамо да изнесемо наш став и ми овог тренутка немамо саговрника када је у питању законодавна и извршна власт", рекао је ово Јеленко Илић, привредник из Брчког.

Привредници траже уважавање од стране законодавне и извршне власти. Траже поштовање одлука Економско-социјалног савјета иза којег стоје привредници и синдикат.

"Економско-социјални савјет по нашем мишљењу изгубио је сваки смисао, зато што сви догвори и преговори око економко-сицијланог савјета једноставно се не поштују и што се закони доносе мимо економско-социјланог савејета", истакао је Нефаир Побрић, предсједник Привредне коморе дистрикта Брчко.

"И из тих разлога смо, на заједничком сасатнку договорили округли стол Послодаваца и Привредна комора са проширеним управним одборима, са владом и Скупштином Брчко дистрикта, на тему "Да ли Брчко дистиркту треба привреда", каже Шевал Суљкановић, предсједник Удружења послодаваца дистиркта Брчко.

У Привредној комори и Удружењу послодаваца дистрикта Брчко, истичу да с њихове стране постоји инцијатива за креирање бољег привредног амбијента и да Дистиркт има све предуслове за то, али истичу да актуелна политика за сада нема слуха.