latinica  ћирилица
28/02/2017 |  13:38 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Почела сједница СМ БиХ; Мектић: Дошао сам да гласам, а не да се дружим

У Сарајеву је почела, прошле седмице прекинута сједница Савјета министара БиХ којој присуствују и два министра из реда српског народа Мирко Шаровић и Драган Мектић.
Савјет министара - Фото: СРНА
Савјет министараФото: СРНА

Министар безбједности БиХ Драган Мектић уочи сједнице рекао је да ће подржати став Савеза за промјене о раду Савјета министара БиХ ма какав буде, као и да ће радити и гласати на данашњој сједници Савјета министара.

"Што идем на сједницу ако нећу гласати? Не идем да се дружимо", рекао је Мектић новинарима прије данашње сједнице Савјета министара БиХ.

Он је навео да о начину на који ће радити Савјет министара треба питати предсједавајућег Савјета Дениса Звиздића, који одлучује како ће водити сједницу.

"Ја нисам предсједавајући, нисам ниједан од замјеника", изјавио је Мектић новинарима.

Мектић је додао да не може да коментарише изјаву предсједника СДС-а Вукоте Говедарице о томе да ће Савјет министара радити у техничком мандату.

"Мора да се дефинише шта тачно значи рад у техничком мандату", истакао је Мектић, наводећи да му је јасно шта значи технички мандат након избора, па до избора новог Савјета министара.

У Сарајеву је за данас заказана редовна сједница Савјета министара БиХ која је требало да буде одржана прошле седмице.

На дневном реду сједнице је извјештај о предузетим и преосталим активностима у вези са припремом одговора на Упитник Европске комисије.