latinica  ћирилица
28/02/2017 |  13:23 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Не постоји парламентарна већина на нивоу БиХ

Посланик НДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Момчило Новаковић изјавио је данас у Сарајеву да не постоји парламентарна већина на нивоу БиХ.
Представнички дом без српских посланика - Фото: РТРС
Представнички дом без српских посланикаФото: РТРС

Према његовим ријечима, Савјет министара БиХ вјероватно ће рјешавати само она питања која треба омогућити заштиту интереса Републике Српске и грађана, а сва остала питања ће остати на чекању за неко друго вријеме.

"Што се тиче понашања Савеза за промјене, ништа се није промијенило након јучерашње сједнице Народне скупштине Републике Српске", рекао је Новаковић новинарима, оцијенивши да би закључци Народне скупштине могли имати неке негативне импликације.

Он је констатовао да након посљедњих дешавања у БиХ, укључујући закључке донијете у Сарајеву, није могуће наставити као да се ништа није догодило.

"Кључно је, ма како се завршило питање судског спора, неповјерење које у овом моменту постоји између дојучерашњих партнера. И то је оно што је највећи проблем", истакао је Новаковић.

За њега је ирелевантно да ли ће Међународни суд правде прихватити или не захтјев за ревизију пресуде по тужби против Србије.

"Чини ми се да је много важније имамо ли у овом моменту међусобног повјерења и можемо ли радити на неким озбиљним питањима. Ту ће бити највеће посљедице", закључио је Новаковић.

Извор: СРНА