latinica  ћирилица
28/02/2017 |  12:58 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Иванић: Никшићева честитка - увреда за цијелу Републику Српску

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је Срни да свако ко покуша да увриједи њега лично док је као Србин на мјесту предсједавајућег, истовремено вријеђа и цијели његов народ и Републику Српску која не обиљежава 1. март.
Младен Иванић (фото: N1) -
Младен Иванић (фото: N1)

"Рекао сам и поновићу, нико ФБиХ не брани да слави празник који жели, али за мене је 1. март дан када је у БиХ почео рат и дан када је убијен први Србин у БиХ. Искрено се надам да /предсједник СДП-а Нермин/ Никшић није имао то на уму када ми је упутио честитку", рекао је Иванић, реагујући на честитку коју му је упутио Никшић поводом 1. марта, који се у ФБиХ обиљежава као "Дан независности БиХ".

"Ово је класични покушај да слаба политичка фигура од себе направи јаку и очигледно је да то жели да уради на мом имену", оцијенио је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Иванић је рекао да Никшић и њему слични, немајући друге аргументе, подносе кривичне пријаве и праве којекакве инциденте, не би ли придобили мало медијске пажње.

"Да кроз Никшићеву честитку насловљену мени истовремено није дошла и увреда за цијелу Републику Српску, ово не бих ни коментарисао", поручио је Иванић.

Предсједник СДП БиХ Нермин Никшић, упутио је данас Иванићу и свим грађанима БиХ честитку поводом 1. марта.

Извор: Срна