latinica  ћирилица
28/02/2017 |  12:52 | Аутор: РТРС

Њемачки "Фрапорт" у игри за Аеродром "Никола Тесла"

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је са премијером њемачке Савезне покрајине Хесен Фолкером Буфијеом разговарао о могућем учешћу њемачке транспортне компаније "Фрапорт" у концесији за београдски Аеродром "Никола Тесла".
Аеродром Никола Тесла - Фото: РТРС
Аеродром Никола ТеслаФото: РТРС

Александар Вучић је, одговарајући на питања новинара послије састанка са предсједником владе Хесена, рекао да би долазак "Фрапорта" омогућио додатни развој ваздушне луке и увећавање карго саобраћаја.

"То је од огромног значаја за Србију", рекао је Вучић.

Њемачка транспортна компанија "Фрапорт АГ Франкфурт ерпорт сервисес ворлдвајд" послује на Франкфуртском аеродрому, и на још неколико других аеродрома широм свијета.

Према посљедњим званичним подацима, "Фрапорт" је у 2015. години запошљавао око 20 хиљада радника, услужио је 61 милион путника на Франкфуртском аеродрому, и остварио раст оперативног профита за 7,4 одсто, односно 848,8 милиона евра.

Премијер Вучић је изјавио да Влада настоји да обезбиједи раст и напредак економије и стандарда грађана, али и да помогне онима који су опљачкани прије више од деценије.

Вучић се осврнуо на случај радника предузећа у Нишу, упропаштених прије више од деценије.

"Неко их је опљачкао пре 10 и 12 година, ништа им нико у међувремену није дао ни помогао, а данас кажу да им ништа не дајемо, ми који измишљамо начине да им сад помогнемо", рекао је премијер.

"Дођу медији, па кажу да не дајемо – ја, који дајем, а нисам ни крив ни дужан због њихове ситуације", рекао је Вучић и додао да то види као знак да смо као друштво у озбиљном проблему, јер проблеме не сагледавамо на прави начин.

Извор: Танјуг