latinica  ћирилица
22/02/2017 |  19:53 ⇒ 23/02/2017 | 08:01 | Аутор: РТРС

Туристичка понуда Српске на сајму туризма у Београду

На 39. Међународном сајму туризма у Београду, који сутра почиње у Београду, биће представљене туристичке понуде општина и градова Републике Српске, са акцентом на авантуристички туризам Српске - рафтинг, планинарење и параглајдинг.
Београд - Фото: РТРС
БеоградФото: РТРС

Свечаном отварању Сајма присуствоваће министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, министар индустрије, енергетике и рударстава Петар Ђокић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић и директор Представништва Српске у Србији Млађен Цицовић, саопштено је из Представништва.

У оквиру Сајма туризма Представништво Републике Српске и Туристичка организација Републике Српске представиће туристичке понуде општина и градова Републике Српске: Бањалука, Бијељина, Приједор, Вишеград, Козарска Дубица, Лакташи, Власеница, Дервента, Зворник, Теслић, Билећа, Милићи, Бања Врућица, Шипово, Нови Град, Источно Сарајево, Бања Кулаши, Фоча, Сребреница.

С обзиром на то да је сајам туризма својеврсна најава промоције предстојеће понуде у прољетним и љетним мјесецима, акценат ће бити стављен на понуду авантуристичког туризма Српске - рафтинг, планинарење и параглајдинг, наведено је у саопштењу.

На сајму ће бити представљена и еко-етно понуда, бањски центри, националне паркови, туристичка дешавања и манифестације које ће се одржати у Српској.

Предвиђено је и представљање још актуелне понуде зимских туристичких садржаја планинских центара у Републици Српској.

Представљање туристичких потенцијала Републике Српске и ове године биће пропраћено богатим културно-умјетнички програмом, промоцијама и гастро презентацијама.

Представништво Републике Српске је ове године обезбиједило и репрезентативан штанд на сајму вина "Беовајн 2017" /Беоwине/, на коме ће се из Републике Српске представити: Подруми манастира Тврдош, Подруми "Вукоје", Винарија "Јунгић", Вински подруми "Анђелић", Подрум вина "Секуловић", Сеоско домаћинство породице Бањац, Вински подрум "Аћимовић" и Винарија "Руњевац".