latinica  ћирилица
20/02/2017 |  16:14 ⇒ 16:18 | Аутор: РТРС

Расписан тендер за набавку пасошких књижица

Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ /ИДДЕЕА/ данас је расписала тендер за набавку пасошких књижица.
БиХ пасош - Фото: РТРС
БиХ пасошФото: РТРС

Тиме је реализован закључак Савјета министара БиХ са сједнице одржане 16. фебруара којим је ИДДЕЕА задужена да у оквиру свог законског мандата и у складу са Законом о јавним набавкама предузме расположиве хитне мјере да грађани БиХ након 21. марта не би били ускраћени за право на пасош, саопштено је из ИДДЕЕА.

"С обзиром на то да је ријеч о поступку набавке који Закон о јавним набавкама прописује у случајевима када се могу доказати разлози крајње хитности, вјерујемо да ће се овај поступак окончати на вријеме и да ће се континуитет издавања пасоша несметано наставити и након 21. марта", наводи се у саопштењу.

Из ИДДЕЕА је 3. фебруара саопштено да набавка пасошких књижица за грађане БиХ, чије окончање је било планирано најкасније до 21. марта, неће бити завршена и да је доведено у питање издавање пасоша након овог датума.

Савјет министара БиХ задужио је 16. фебруара ИДДЕЕА да предузме хитне мјере ради омогућавања права на слободу кретања грађана БиХ у складу с Уставом БиХ и Европском конвенцијом о људским правима и основним слободама.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић данас је изразио бојазан да би грађани након 21. марта могли остати без пасоша, износећи тврдње да је претходних година направљен врло штетан уговор са фирмом "Милбауер" и да се БиХ сада не може "из тога извући".

Извор: СРНА