latinica  ћирилица
20/02/2017 |  14:37 | Аутор: РТРС

Бошковић: ХДЗ ће сам формирати власт у Стоцу

Новоизабрани начелник општине Столац Стјепан Бошковић изјавио је да ХДЗ БиХ може сам формирати власт у Општинском вијећу Столац, јер има осам мандата, а придружиће им се и један независни вијећник.
Стјепан Бошковић (Фото: Радио Сарајево) -
Стјепан Бошковић (Фото: Радио Сарајево)

Бошковић је навео да не морају у коалицију ни са једном политичком партијом, али да ће са свима сарађивати на пројектима који су за добробит Стоца.

Према његовим процјенама, од 19 мјеста у Општинском вијећу ХСП и ХДЗ 1990 ће имати једног вијећника, а Иницијатива за Столац седам.

Бошковић, који је на јуче поновљеним локалним изборима освојио мандат четврти пут, рекао је да ће бити начелник свих грађана, те да су освојени гласови показали да за њега нису гласали само Хрвати.

Он је међу приоритете сврстао јачи привредни искорак Стоца, рад на стратешким пројектима попут привредне зоне Ходово, магистрални пут Столац-Неум, те развој туристичке понуде и привлачење инвестиција у тој области.

- Да би све то урадили морамо поправити и политичко-безбједносну ситуацију и довести Столац у нормално стање да не би био у жижи јавности због ствари које немају везе са привредним развојем - рекао је Бошковић.

Он је истакао да ће сарађивати са свим политичким странкама у Општинском вијећу заинтересованим за сарадњу и развој Стоца, али да преговарачи не могу бити особе "које су грађанима украли изборе 2. октобра 2016.".

У Стоцу су јуче одржани поновљени локални избори, јер су 2. октобра прошле године избори прекинути због низа инцидената на бирачким мјестима.

Извор: СРНА