latinica  ћирилица
16/02/2017 |  14:02 ⇒ 14:05 | Аутор: РТРС

Повећати обухват обвезника пореза на непокретности

Пореска управа Републике Српске и Град Бањалука у наредном периоду требају настојати да интензивирају међусобну сарадњу у многим областима, на обострану корист, посебно ако се има у виду да се ради о највећој локалној заједници у Српској, у којој је самим тим и највећи порески потенцијал.
Игор Радојичић на састанку у Пореској управи - Фото: РТРС
Игор Радојичић на састанку у Пореској управиФото: РТРС

Закључено је то на састанку Зоре Видовић, директорице Пореске управе са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем.

На састанку је истакнуто неколико горућих проблема са којима се сусреће Пореска управа РС, а који се тичу провођења Закона о порезу на непокретностиу локалним заједницама, посебно када је у питању обухват обвезника тог закона.

Такође, било је ријечи и о проблематици у вези субјеката који изнајмљују смјештајне капацитете, пошто је примјетно да постоји одређен број лица у Бањалуци који не пријављују приход остварен по овом основу.

Договорено је да се заједничком сарадњом у наредном периоду крене са активностима које би довеле до превазилажења тих проблема.

Поред тога, поручено је да ће Пореска управа РС бити на услузи градским службама и грађанима Бањалуке како би им олакшала извршавање њихових пореских обавеза, али и да једноставније региструју своју дјелатност. Такође, упућен је позив свим субјектима у Бањалуци, који изнајмљују смјештајне капацитете а не пријављују приход по том основу, да то учине.