latinica  ћирилица
14/02/2017 |  16:18 ⇒ 16:34 | Аутор: РТРС

ПДП: Одлука Талића неочекивана и изненађујућа

Партија демократског прогреса оцијенила је да је одлука предсједника Градског одбора Бањалука и члана Предсједништва те странке Зорана Талића да напусти ПДП неочекивана и изненађујућа, јер су о њој обавијештени из медија.
ПДП -
ПДП

Из ПДП-а подсјећају да је Талић за предсједника бањалучког ГО именован на приједлог предсједника странке Бранислава Бореновића, као једини и искључиви кандидат, те да је све вријеме имао пуну политичку и финансијску подршку врха партије, којем је и сам припадао.

Из те странке поручују да је Талић током посљедње изборне кампање, као предсједник највећег градског одбора ПДП-а и регионални координатор Изборне јединице три, имао пуну слободу у креирању изборне листе, као и да је скоро комплетну кампању финансирала централа партије.

"Чињеница је, такође, да је највише руководство партије - Предсједништво ПДП-а, као и Главни одбор, закључило да је недопустиво да ПДП буде шеста партија по снази у Бањалуци, због чега смо приступили реорганизацији одбора у којој Талић није желио да учествује", навели су из ПДП-а.

Из ПДП-а наводе да ниједну одлуку у тој странци никада није донио сам појединац, већ искључиво органи партије.

"Са жаљењем констатујемо да је господин Талић, ипак, одлучио да нас напусти и да нас о томе, уз много нетачних података везаних за партију, информише посредством медија, а не кроз највише партијске органе којима припада", саопштено је данас из ПДП-а.

Из те странке су истакли да желе да вјерују да иза Талићевог писма не постоје друге намјере у вези са његовим политичким путем, те му у сваком случају желе личну и сваку другу срећу.

Зоран Талић је у писму упућеном грађанима Бањалуке саопштио да од данас није више члан ПДП-а због властитог незадовољства у овој странци које, како је навео, траје неколико година.

Извор: СРНА