latinica  ћирилица
13/02/2017 |  14:06 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

СНСД и "Савез за Пале" о проблемима на подручју општине (ВИДЕО)

Делегације СНСД-а и "Савеза за Пале" данас су на Палама, на првом заједничком састанку након формирања нове општинске власти послије прошлогодишњих локалних избора, разговарали о проблемима на подручју општине, те о кадровским рјешењима.
Пале - састанак - Фото: СРНА
Пале - састанакФото: СРНА

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је састанак био прилика да се спусте тензије два супротстављена политичка блока, те да се отворе сва питања која су битна за општинску управу.

"Кадровска политика данас није била приоритет, разговарали смо о ономе што нас чека у наредном периоду - санацији топлане, Олимпијског центра 'Јахорина', санацији локалних путева, односно о ономе што становнике Пала интересује", рекао је Југовић новинарима.

Он је најавио да ће о кадровским питањима бити разговарано на наредном састанку "Савеза за Пале" и СНСД-а идућег понедјељка, 20. фебруара, када би свака од партија, након унутарстраначких договора, требало да изађе са конкретним ставовима када је ријеч о кадровским рјешењима.

"Ја и даље инсистирам да предузећа која су у власништву општине апсолутно буду под надлежношћу општине да би се њима могло адекватно управљати", нагласио је Југовић и додао да радници у тим предузећима не треба да страхују од смјене директора.

Наводећи да ће садашњи директори моћи остати запослени у тим предузећима, Југовић је истакао потребу да се доврши формирање кабинета начелника општине.

Према његовим ријечима, СНСД је на данашњем састанку наступио у име коалиције "Сложно за Пале", са којима је раније одржао састанак.

Генерални секретар ПДП-а Мирослав Брчкало изразио је задовољство исказаним јединством свих политичких фактора на Палама када је ријеч о интересима локалне заједнице и грађана.

"Данас смо отворили тему кадровских рјешења", рекао је Брчкало и указао на осјетљивост овог питања с обзиром на то да на Палама након избора скупштинску већину чини Савез за Пале, док је начелник Југовић из СНСД-а.

Он је додао да је договорено да, након одржаних састанака свих општинских одбора, идућег понедјељка буду представљена конкретна рјешења.

Предсједник Општинског обора СДС-а Пале Бојан Нинковић рекао је да је СДС спреман да помогне Југовићу да се на добробит грађана ријеше сви проблеми који оптерећују општину.

"Разговарали о питањима која су од интереса за све грађане, а то су питање дозволе за импрегнацију, рјешавања проблема у Олимпијском центру, дотакли смо се и теме изградње брзог пута о чему морамо имати јединствен и јасан став који је у интересу свих грађана општине Пале", истакао је Нинковић.

Он је додао да је први састанак представника Савеза за Пале - СДС-а, ПДП-а и НДП-а са представницима СНСД-а одржан на иницијативу СДС-а.

Извор: Срна