latinica  ћирилица
12/02/2017 |  11:16 ⇒ 12:08 | Аутор: РТРС

Лавров: Удружити снаге у Сирији

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изразио је наду да ће Вашингтон и Москва удружити снаге против "Исламске државе" у Сирији.

Он је рекао да је увјерен да ће руска и америчка војска поново сарађивати у борби против џихадиста у Сирији.

"Чврсто вјерујем да је амерички предсједник Доналд Трамп искрен сваки пут када изрази своју опредијељеност за борбу против 'Исламске државе'. Спремни смо да сарађујемо са њим", рекао је Лавров у интервјуу за телевизијски канал НТВ.

Он је додао да је увјерен да ће, чим то околности дозволе, поново почети координација и сарадња између руске и америчке војске.

Трамп је у више наврата промовисао политички дијалог са Москвом, посебно у вези са борбом против тероризма, подсјећа "Спутњик".

ОЕБС више не може да прикрива поступке Украјинске војске

Организација за безбједност и сарадњу у Европи /ОЕБС/ не може више да заташкава то што чине украјински војници у Донбасу, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Он је додао да је специјална мониторинг мисија ОЕБС-а за Украјину већ увидјела да је бескорисно прикривање случајева кршења примирја, за шта је одговорна украјинска војска.

Лавров је рекао да Кијев и даље безочно лаже и све сваљује на Русију и проруске снаге, али да је сада ОЕБС увидио да не може заташкати то што раде украјинска војска и њени батаљони.

Он је додао да украјинска Влада мора дати више овлаштења регионима, као што је раније и обећала, "али су очигледно због подршке Запада заборавили на своја обећања", пренио је "Спутњик"

Извор: СРНА