latinica  ћирилица
23/01/2017 |  17:04 | Аутор: РТРС

Други пишу - Ултраунитаристи због обиљежавања Дана Српске туже Иванића, Пендеш, Јелеча

Кривична пријава поднесена је против предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића, министра обране БиХ Марине Пендеш и њених замјеника Сеада Јусића и Бориса Јеринића, начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Анте Јелеча, замјеника начелника Заједничког штаба за операције Мирка Тепшића и замјеника начелника Заједничког штаба за ресурсе Сенада Машовића.
Ултраунитаристи због обиљежавања Дана РС туже Иванића, Пендеш, Јелеча... (Фото: printscreen/dnevnik.ba) -
Ултраунитаристи због обиљежавања Дана РС туже Иванића, Пендеш, Јелеча... (Фото: printscreen/dnevnik.ba)

Предсједници СДП-а, ДФ-а и ГС-а, Нермин Никшић, Жељко Комшић и Реуф Бајровић поднијели су данас Тужилаштву БиХ, у име странака које воде, кривичну пријаву против особа одговорних за, како су навели, низ злоупотреба положаја и овлаштења, те несавјесног рада у служби, а у вези са догађањима на обиљежавању Дана Републике Српске 9. јануара и кориштења Оружаних снага БиХ.

На темељу прикупљених докумената и информација постоји основана сумња да су све ове особе, противно Закону о обрани БиХ, Закону о служби у Оружаним снагама БиХ и другим релевантним прописима, наредиле или дозволиле или нису спријечиле употребу и учествовање дијела Оружаних Снага БиХ 9. јануара 2017. године на церемонији у Бања Луци, коју је организовала Влада Републике Српске обиљежавајући 9. јануар.

СДП БиХ, ДФ и Грађански Савез позивају Тужилаштво БиХ да овај предмет узме у разматрање без икаквих одлагања.

Извор: Дневник.ба