latinica  ћирилица
23/01/2017 |  16:01 ⇒ 16:17 | Аутор: РТРС

Дачић-Црнадак: Дефинисати коначну граничну линију између Србије и БиХ

Министри спољних послова Србије Ивица Дачић и БиХ Игор Црнадак су на састанку у Београду указали на потребу рјешавања преосталих отворених питања између двије земље, и у том контексту посебно је апострофирано дефинисање коначне граничне линије између Србије и БиХ.
Ивица Дачић и Игор Црнадак - Фото: Screenshot
Ивица Дачић и Игор ЦрнадакФото: Screenshot

Црнадак је позвао министра спољних послова Србије Ивицу Дачића у билатералну посјету - саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

На састанку је обострано констатовано да су односи двије земље добри, као и да су у претходном периоду постигнути значајни помаци у рјешавању отворених питања, као што је случај са активностима на довршетку процеса сукцесије дипломатско-конзуларне имовине бивше Југославије.

Наглашено је и да је наредном периоду потребно наставити и интензивирати међусобне контакте на највишем политичком нивоу и дати додатни импулс проширењу укупне сарадње.

Састанак Дачића и Црнатка одржан је у оквиру сусрета високих делегација које су предводили премијер Србије Александар Вучић и предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.