latinica  ћирилица
23/01/2017 |  14:04 | Аутор: РТРС

Вучић: Изгубио сам повјерење у Приштину

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да нема превелика очекивања уочи сутрашњег наставка дијалога са Приштином у Бриселу, али да му је важно да Београд од европских званичника затражи да не подрже постављања оруђа и оружја, "где им није место".
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

"Све остало решаваће се неким другим путем", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је изразио наду да ће високи представник ЕУ за спљону политику и безбједност Федерика Могерини одлучити да сусрети двије делегације буду чешћи јер је очигледно да се инциденти дешавају када се прави већа пауза.

"Инсистираћемо да се сви проблеми решавају разговором, мада смо донекле изгубили поверење у поједине преговараче албанске стране, па разговор сигурно неће тећи како је то било уобичајено претходних година", рекао је Вучић.

Премијер Србије каже да нико боље од њега не познаје разговоре са Албанцима и да је због тога понекад депримиран реаговањима људи из Србије који немају представу о томе шта се тамо дешава.

"Изгубио сам поверење у албанске представнике јер не можете један дан да разговарате, а сутра шаљете тенкове", рекао је Вучић.

Он истиче да дијалог може бити настављен, али да никад неће имати ону врсту повјерења које се градило три, четири године.

"Биће тешко доћи до закључка, али боље и тешко, него никако. Сваки резултат који укључује мир и стабилност је добар резултат", поручио је Вучић.

Извор: СРНА