latinica  ћирилица
23/01/2017 |  13:08 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

За викенд на Јахорини 6.000 скијаша

Уређене стазе и лијепо вријеме на Јахорину су протеклог викенда привукли око 6.000 скијаша и велики број посјетилаца који су уживали у љепотама ове планине, рекла је Срни портпарол Олимпијског центра "Јахорина" Ивана Лиздек.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Лиздекова каже да су и данас идеални услови за скијање, вријеме је сунчано, висина снијега је 60 центиметара, а температура ваздуха минус четири степена Целзијусова.

"На планини је велики број скијаша и бордера, али и шетача који користе прилику да освоје врх `Огорјелицу` или да уживају у панорамској вожњи шестосједима `Огорјелица` и `Пољице` који раде пуним капацитетом", навела је Лиздекова.

Она је додала да је данас у функцији комплетан вертикални транспорт.

Када је ријеч о смјештајним капацитетима на Јахорини, Лиздекова каже да се може наћи још слободних мјеста, а у фебруару се очекује долазак већег броја гостију и тада ће хотели и апартмани бити додатно попуњени.

Лиздекова је подсјетила да је британски портал "Бизнис инсајдер" раније уврстио Јахорину међу ТОП 17 необичних дестинација о којима се мало зна, а које посјетиоце очаравају својом љепотом.

Британски портал истиче да су атрактивне ски-стазе, модеран вертикални транспорт, одлична хотелска понуда, те задовољавајући однос цијене и квалитета смјештаја и ски-карата, као и гостопримство народа предности Јахорине и разлог доласка највећег број посјетилаца.

Извор: СРНА