latinica  ћирилица
23/01/2017 |  10:34 ⇒ 17:05 | Аутор: РТРС

Човић покреће разговоре са лидерима о власти, Изборном закону и Уставу БиХ

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић разговараће ове седмице са лидерима странака из Федерације БиХ и Републике Српске о функционисању парламента БиХ, односно потреби што скоријих измјена Изборног закона и спровођења одлуке "Сејдић-Финци", пише "Вечерњи лист" у издању за БиХ.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

Лист наводи да би, према најавама, конкретни разговори странака о усаглашавању са измјенама Изборног закона БиХ и Устава БиХ ускоро требало да започну.

Човић ће сусретима са страначким лидерима у Мостару, Сарајеву и Бањалуци започети разговоре о функционисању власти у ФБиХ, односно о томе како конкретизовати све што су разматрали током низа досадашњих састанака.

Према писању листа, Човић ће на почетку седмице разговарати са предсједником СББ-а Фахрудином Радончићем, а на крају са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком у Бањалуци.

Како лист наводи, лидери странака покушавају да постигну договор да би многи процеси били убрзани, да би почела реализација бројних пројеката, те како би се покренула цијела Федерација БиХ.

Планирана је и сједница Предсједништва БиХ на којој би предсједавајући Младен Иванић, те бошњачки и хрватски члан Бакир Изетбеговић и Драган Човић, осим предвиђених тачака дневног реда, требало да отворе питања која су посљедњих седмица узбуркала јавност - од прославе Дана Републике Српске, до америчких санкција предсједнику Српске Милораду Додику и будућих спољнополитичких планова, посебно са САД.

Извор: СРНА