latinica  ћирилица
23/01/2017 |  08:35 ⇒ 17:05 | Аутор: РТРС

Делегација БиХ на засједању Парламентарне скупштине Савјета Европе

Делегација Парламентарне скупштине БиХ учествоваће од данас до петка, 27. јануара, у Стразбуру на редовном засједању Парламентарне скупштине Савјета Европе, на којем ће бити расправљано о ситуацији у Либану и њеним посљедицама за регионалну и европску безбједност, те ситуацији у Сирији и посљедицама по сусједне земље.
Савјет Европе - Фото: СРНА
Савјет ЕвропеФото: СРНА

Најављеним дневним редом предвиђено је да буде разговарано и о функционисању демократских институција у Турској и Украјини, о хуманитарној кризи у Гази, те о јачању социјалног дијалога као инструмента за стабилност и смањење социјалних и економских неједнакости.

Током петодневног засједања разговараће се и о нападима на новинаре и медијске слободе у Европи, о изазовима и одговорностима онлајн медија и новинарства, те о томе како зауставити сајбер дискриминацију и онлајн мржњу, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Делегацију Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе чине предсједавајући Делегације Сенад Шепић и чланови Младен Босић, Милица Марковић и Дамир Арнаут.

Извор: СРНА