latinica  ћирилица
23/01/2017 |  07:50 ⇒ 07:54 | Аутор: РТРС

Италија: Пронађено шест тијела, за 23 се и даље трага

Спасиоци су пронашли тела шест особа које су погинуле када се на хотел у средишњој Италији у сриједу обрушила сњежна лавина.
Италија: Сњежна лавина обрушила се на хотел (фото: twitter.com) -
Италија: Сњежна лавина обрушила се на хотел (фото: twitter.com)

За 23 особе се и даље трага, саопштила је ватрогасна служба.

Како је пренео Ројтерс, операција спасавања се наставља.

До сада је потврђено да је том приликом пет особа погинуло, док су девет особа, медју којима четворо дјеце, јуче извучене живе из тона снијега и рушевина четвороспратног хотела "Ригопијано" у забаченој долини у региону Абруцо.

Градоначелник Марко Аморијело рекао је да је ситуација, нажалост, иста као и протеклих неколико дана и да се операције не прекидају, иако се обављају под изузетно тешким метеоролошким условима.

Неки спасиоци кажу да не искључују могућност да ће пронаћи још преживјелих, више од три дана након несреће.

Полиција је саопштила да је једног преживјелог и три настрадале особе пронашла пратећи сигнал њихових мобилних телефона.

Око 120.000 тона залеђеног снијега прекрива већи део онога што је остало од хотела, рекао је званичник ватрогасног тима који оперише на лицу мјеста.

Лавина се покренула неколико сати након низа јаких потреса у тој области, која се прошле године нашла на удару погубних земљотреса и која се хвата у коштац са обилним сњежним падавинама.

И јуче су на том подручју забиљежени мањи потреси - пет потреса јачине око три степена по Рихтеровој скали, саопштио је италијански Национални институт за геофизику и вулканологију.

Извор: Танјуг