latinica  ћирилица
23/01/2017 |  07:47 ⇒ 22:13 | Аутор: РТРС

Вучић и Звиздић: Економска сарадња у фокусу (ВИДЕО)

Србија је искрено опредијељена за мир и сарадњу, изјавио је премијер Србије Александар Вучић након састанка са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем.
Звиздић и Вучић (фото: Фена) - Фото: klix.ba
Звиздић и Вучић (фото: Фена)Фото: klix.ba

- Не желимо да се мијешамо у унутрашње ствари БиХ, поштујемо БиХ као државу, као што поштујемо Републику Српску као ентитет унутар државе БиХ / поручује Вучић.

Поновио је да се Србија неће прикључити санкцијама које је Америка увела предсједнику Милораду Додику. Каже да је исти одговор дао и Ангели Меркел када га је питала зашто не подржава санцкије против Додика.

Звиздић сматра да санкције нису добра порука за стране инвеститоре.

Претходно је премијер Србије дочекао испред Палате Србија предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића, који предводи делегацију БиХ у званичној посјети Београду.

Министри у влади Србије имали су одвојене састанке са колегама из БиХ. Затим су се састале делегације Србије и БиХ.

Делегацију БиХ, осим Звиздића, чинили су министри спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић, финансија и трезора Вјекослав Беванда, спољних послова Игор Црнадак и комуникација и транспорта Исмир Јуско.

Вучић је јуче рекао да Срби и Бошњаци морају имати договор и да је потребно озбиљно сагледати позиције БиХ и Србије како би се разговарало о заједничкој будућности, а са многима то не може јер, каже, немају поглед у будућност. Навео је да Србија подржава спровођење у дјело Дејтонског споразума и да он не жели да се мијеша у политичке прилике, ни у Српској нити у БиХ.

Наредни састанак најављен је на Сајму у Мостару, када би представници БиХ и Србије требало да разговарају о сарадњи у намјенској индустрији.