latinica  ћирилица
20/01/2017 |  10:59 ⇒ 14:00 | Аутор: РТРС

Шепић: Ако руководство СДА не предузме конкретне кораке, формирамо клуб

Посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сенад Шепић изјавио је да ће предсједник СДА Бакир Изетбеговић коначно морати да се одлучи и заузме јасан став о унутарстраначкој реформи.
Сенад Шепић - Фото: klix.ba
Сенад ШепићФото: klix.ba

Шепић, један од "четворке" која тражи унутастранчке реформе у СДА, рекао је да Изетбеговић ову "четворку" већ мјесецима завлачи и покушава да купи вријеме.

Он је рекао да су захтјеви "четворке" демократизација странке, јасни политички принципи и транспарентност у СДА.

"У суштини - желимо СДА која ће служити свим људима, а не само одабранима, интересно и породично повезанима и у којој слаби предсједник, са својим послушницима, на било којем нивоу, од општинског до државног, неће моћи варати, красти на изборима и Конгресу, те искључивати из странке људе с подршком народа и изборне побједнике само зато јер другачије мисле или представљају унутрашњу конкуренцију и, према њиховом мишљењу, пријетњу за очување нечијих позиција", истакао је Шепић за портал "Кликс".

Он је оцијенио да актуелно руководство СДА и Изетбеговић нису промијенили ништа, иако је прошло годину и по дана од првих разговора и обећања да ће ствари поправити.

"Они и даље покушавају да купе вријеме, да нас завлаче и покушавају минимизирати оно што је посљедица крађе на посљедњем Конгресу СДА. То је потпуно погрешан пут, јер то неће проћи", поручио је он.

Шепић је рекао да ће четворка остати досљедна у својим захтјевима и инсистирати на конкретним потезима, те да би у случају да руководство СДА не учини конкретне потезе могли ускоро формирити клуб.

Извор: СРНА, Кликс