latinica  ћирилица
19/01/2017 |  15:39 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

Бијељина: Центар за културу не ради због лошег система гријања (ВИДЕО)

Центар за културу у Бијељини не ради већ данима, а културни догађаји су отказани, због система гријања који не може да савлада ниске температуре.
Бијељина: Центар за културу - Фото: СРНА
Бијељина: Центар за културуФото: СРНА

Хладноћа је у сутерену зграде узроковала и пуцање водоводних цијеви, а праве размјере штете биће тек накнадно утврђене.

У изградњу модерне зграде, прије само пет година  инвестирано је из градског буџета десет милиона марака, па су грађани разочарани њеним затварањем .

Центар за културу не ради практично од Нове године, јер се просторије нису могле загријати. Модерна зграда направљена прије само пет година грије се на струју. Систем гријања није одговарајући за јаче хладноће, па су прије седам дана попуцале и водоводне цијеви.

"Овако ниске температуре нису предвиђене за овакво гријање. Један други проблем је што један дио зграде уопште није климатизован и то тамо гдје су тоалети, тако да је дошло до пуцања у водокотлићима и замрзавања, а ми покушавамо гријалицама да одмрзенемо", истакла је директорица бијељинског Центра за културу, Љиљана Еркић.

Управа Центра као рјешење предлаже прикључење на градско гријање или израду сопствене котловнице. У сваком случају, одлуку мора донијети градска управа која би посао и финансирала. Њихов одговор данас нисмо добили.

Велики број грађана са невјерицом обилази закључана врата Центра за културу. Разочарани су недомаћинским односом локалне власти према јавној имовини.

Градски биоскоп који се налази у другом објекту ,а ради у оквиру бијељинског Центра за културу, такође је затворен. У овој згради, реновираној прије неколико година, проблем је дотрајала котловница, за чију поправку није било новца. За рад Центра за културу и Градског биоскопа из градског буџета годишње се издваја само 8.000 марака.