latinica  ћирилица
18/01/2017 |  18:40 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

Да ли се припрема реконструкција Савјета министара БиХ? (ВИДЕО)

Много буре у бх. парламенту данас је изазвала предсједавајућа Клуба СДС-а Александра Пандуревић , која је најавила да ће СДС преиспитати рад својих министара у Савјету министара, те позвала друге партије да то учине за своје министре
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Међутим, много више пажње изазвала је њена наводна изјава да ће тражити смјену свих министара Савеза за промјене, осим Мирка Шаровића, коју је пред упаљеним камерама демантовала.

Брзином свјетлости проширила се вијест да је Александра Пандуревић незванично пред неколико новинара изразила незадовољство радом СДС-ових министара и изјавила да ће се тражити смјене свих, осим Мирка Шаровића. Нешто касније, пред упаљеним камерама, лоптица је спуштена.

"Ја то нисам рекла. Не знам ја заиста ништа ни о каквој реконструкцији", рекла је Пандуревић.

Али је остала при иницијативи, коју је изнијела у скупштинској сали, незадовољна неприсуством министара на сједници, да се преиспита њихов рад.

"Што ћемо свакако урадити јесте да свако од нас, свака политичка партија која партиципира у Савјету министара треба да се позабави анализом рада својих кадрова у Савјету министара", додала је Пандуревић.

Тезу да је СДС незадовољна његовим радом, бх министар безбједности Драган Мектић је чуо, али, каже, од тог нема ништа. Нема ништа против да странка анализира рад министара.

"То је жеља појединих појединаца или како бих рекао у женском роду – жена појединаца, али нема од те приче ништа", рекао је Мектић.

"Немам никакву информацију, осим што свако ко обавља било какав важан посао треба да буде спреман да му се оцјењују резултати, тако да нема ништа посебно. Не знам ништа о тој иницијативи, казао је министар спољних послова БиХ, Игор Црнадак.

Да нема озбиљне намјере српске компоненте за реконструкцију Савјета министара сматра предсједник СДА, иако је прочитао наводе у појединим федералним медијима (АВАЗ) да је намјера промијенити министра безбједности.

"Колико знам не иду СДС и ови из Савеза за промјене у том смјеру. Што се тиче СДА ми смо задовољни са радом премијера, са радом наших министара и замјеника, а за остале не знам. Имамо тај случај са господином Јусићем који ће се завршавати кад се заврши истрага", нагласио је предсједник СДА Бакир Изетбеговић.

Остаје питање да ли ће иницијатива за смјену замјеника министра одбране Сеада Јусића повући за собом и ширу причу о реконструкцији Савјета министара? Јер, иако пред камерама сви тврде да су задовољни радом својих министара, чињеница је да од почетка шкрипи у парламентарној већини. Ни 2017-та очигледно, неће бити изузетак...